Thailandsk grønn karrikylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk grønn karrikylling

Thailandsk grønn karrikylling

med udonnudler og mangosalat

Bli med på en spennende reise til det thailandske kjøkkenet med denne smakfulle kyllingretten. Vi blander kylling, paprika, pak choi og nudler sammen i en herlig kremet saus av kokosmelk, ingefær og grønn karri. Som tilbehør byr vi på en velbalansert mangosalat med frisk agurk og syltet sjalottløk. Retten toppes med sprøstekt løk og hakkede urter.

Tags:
Sterk
Melkefri
Rask
Allergener:
Gluten
Hvede
Pesce
Soja

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sprøstekt løk

1 stk

Lime

5 ml

Fiskesaus

½ stk

Mango

1 stk

Pak choi

40 g

Grønn karripasta

150 g

Udonnudler, tørkede

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Agurk

4 g

Ga-Laksa

2 ts

Ingefær

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Paprika

180 ml

Kokosmelk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Sukker til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier883 kcal
Energi (kj)3693 kj
Fett32.8 g
Mettet fett18.7 g
Karbohydrater93.5 g
Sukker25.4 g
Fiber12 g
Protein49.1 g
Natrium7225.9 mg
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.

Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver lime.

Bland en skvett limesaft, sukker, salt og sjalottløk i en mellomstor skål og sett til side.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Grovhakk pak choi.

Stek kylling og lag saus
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling, paprika og ingefær i 3-4 min, eller til kyllingen er lett brunet.

Senk til middels varme og tilsett pak choi, kokosmelk, grønn karripasta, fiskesaus, Ga-laksa, vann og sukker.

La småkoke i 3-4 min, eller til noe tyknet.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, skrell og skjær mango langs sidene av steinen, slik at du får to deler.

Skjær mango og agurk i 2 cm store biter.

Finhakk mynte og koriander.

Bland mango og agurk i skålen med sjalottløk rett før servering.

Tilsett nudler
5

Vend nudler i stekepannen med karrisaus og smak til med salt og pepper.

La småkoke i 1 min, til gjennomvarmt.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudlene virker tørre.

Server
6

Anrett nudler og kyllingkarri i skåler og topp med sprøstekt løk.

Server med mangosalat og et dryss mynte og koriander.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image