Bli med på en spennende reise til det thailandske kjøkkenet med denne smakfulle kyllingretten. Vi blander kylling, paprika, pak choi og nudler sammen i en herlig kremet saus av kokosmelk, ingefær og grønn karri. Som tilbehør byr vi på en velbalansert mangosalat med frisk agurk og syltet sjalottløk. Retten toppes med sprøstekt løk og hakkede urter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sprøstekt løk
1 stk
Lime
5 ml
Fiskesaus
½ stk
Mango
1 stk
Pak choi
40 g
Grønn karripasta
150 g
Udonnudler, tørkede
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Agurk
4 g
Ga-Laksa
2 ts
Ingefær
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Paprika
180 ml
Kokosmelk
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 ss
Olje til steking
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Sukker til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.
Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver lime.
Bland en skvett limesaft, sukker, salt og sjalottløk i en mellomstor skål og sett til side.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Grovhakk pak choi.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling, paprika og ingefær i 3-4 min, eller til kyllingen er lett brunet.
Senk til middels varme og tilsett pak choi, kokosmelk, grønn karripasta, fiskesaus, Ga-laksa, vann og sukker.
La småkoke i 3-4 min, eller til noe tyknet.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, skrell og skjær mango langs sidene av steinen, slik at du får to deler.
Skjær mango og agurk i 2 cm store biter.
Finhakk mynte og koriander.
Bland mango og agurk i skålen med sjalottløk rett før servering.
Vend nudler i stekepannen med karrisaus og smak til med salt og pepper.
La småkoke i 1 min, til gjennomvarmt.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudlene virker tørre.
Anrett nudler og kyllingkarri i skåler og topp med sprøstekt løk.
Server med mangosalat og et dryss mynte og koriander.