Her har du det perfekte måltidet når det skal gå litt kjapt og smake godt. Sprø pannestekt laks vendt i teriyakisaus, dampet ris, frisk kålblanding og agurk med en skvett lime og et dryss sesamfrø og en rund og god sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
150 g
Kålblanding
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Jasminris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge.
I mellomtiden, grovhakk agurk. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Når fisken er ferdigstekt, tilsett teriyakisaus og en skvett vann i pannen. Vend fisk i sausen.
Anrett ris i skåler.
Topp med teriyakilaks, kålblanding og agurk i seksjoner.
Krydre agurk med en klype salt.
Drypp litt limesaft og olivenolje over kålen.
Strø sesamfrø over agurk og laks.
Server med en klatt sesammajones.