
Svinekjøtt i persillesaus
med kokte poteter og sukkerertsalat
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
75 g
Sukkererter
500 g
Poteter
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Hvitløksflørt
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Bladpersille
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte
Ha poteter i en kjele med saltet vann* og kok opp. Kok i 15 min, eller inntil de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra, så det kun er poteter igjen i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*, og sett til side med lokk for å holde varmen.
Skjær kjøtt i 3 cm terninger. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøtt og Hvitløksflørt, og krydre med en klype salt* og pepper*. Rør rundt ved jevne mellomrom og stek i 3-4 min. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. Sett til side på en tallerken.
Finhakk persille. Press eller finhakk hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne og stek hvitløk inntil velduftende, 1-2 min. Tilsett matfløte og kyllingbuljong [½ stk, 2P]. La saus simre på lav varme i 2-3 min, inntil tyknet.
Tilsett halvparten av persille i sausen og krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts]. Tilsett kjøtt og rør rundt.
Del sukkererter på langs. Bland kålmix, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Bland godt sammen med hendene i 30 sek, inntil mør. Ha sukkererter i bollen.
Anrett poteter og kjøtt på tallerkener. Øs over med saus og pynt med persille. Servér med salat.