
Svineschnitzel
med basilikumspoteter og brokkoli
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Basilikum
250 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
300 g
Svin ytrefilet
Ikke inkludert i matkassen din
etter behov
Smør (steg 4)
2 ss
Smør (steg 1)
Framgangsmåte

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Ta smør* [2 ss | 4 ss] ut av kjøleskapet. Ha poteter i en gryte med lettsaltet vann* og kok opp. Kok i 10-15 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra potetene og sett til side med lokk på.

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær gulrot i tynne skiver. Fordel brokkoli og gulrot på hver sin side av en bakeplate med bakepapir. Drypp over med olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Plasser midt i ovnen og bak i 10-12 min, eller til gjennomstekte og møre.

Bland krydderblanding med olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. Tilsett svineschnitzel og mariner.

Varm opp en skvett olivenolje* og en stor klatt smør* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett schnitzler og stek i 3-4 min på hver side, eller til de er gyldne og gjennomstekte. TIPS: Tilsett litt mer smør rett før servering, så får du en god smørsaus.

Finhakk basilikum. Bland smør*, basilikum og en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Smøret burde få en fin grønnfarge av basilikumet!

Anrett schnitzler på tallerkener med poteter, basilikumsmør, brokkoli/gulrøtter og med aioli ved siden av.