HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvineschnitzel
topBanner
Svineschnitzel

Svineschnitzel

med basilikumspoteter og brokkoli

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:EggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Basilikum

250 g

Brokkoli

1 stk

Gulrot

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør* (steg 4)

2 ss

Smør* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier654.13 kcal
Energi (kj)2736.8796 kj
Fett28.246 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater53.08 g
Sukker9.9 g
Protein46.5855 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Ta smør* [2 ss | 4 ss] ut av kjøleskapet. Ha poteter i en gryte med lettsaltet vann* og kok opp. Kok i 10-15 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra potetene og sett til side med lokk på.

2

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær gulrot i tynne skiver. Fordel brokkoli og gulrot på hver sin side av en bakeplate med bakepapir. Drypp over med olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Plasser midt i ovnen og bak i 10-12 min, eller til gjennomstekte og møre.

3

Bland krydderblanding med olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. Tilsett svineschnitzel og mariner.

4

Varm opp en skvett olivenolje* og en stor klatt smør* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett schnitzler og stek i 3-4 min på hver side, eller til de er gyldne og gjennomstekte. TIPS: Tilsett litt mer smør rett før servering, så får du en god smørsaus.

5

Finhakk basilikum. Bland smør*, basilikum og en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Smøret burde få en fin grønnfarge av basilikumet!

6

Anrett schnitzler på tallerkener med poteter, basilikumsmør, brokkoli/gulrøtter og med aioli ved siden av.