Skip to main content
Svensk gryterett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svensk gryterett

Svensk gryterett

med kremet fløtesaus og tyttebærsyltetøy

I dag skal vi lage en variant av den klassiske svenske retten, og på bare en halvtime serverer du middag som kan oppleves med alle sanser! Middagen i dag byr på den perfekte balansen mellom søtt og salt. Kjøtt, kål, poteter, en fantastisk fløtesaus, tyttebærsyltetøy og hjemmesyltet agurk!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

4 g

Kjøttbuljong

50 g

Tyttebærsyltetøy

150 g

Spisskål, skåret

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Agurk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Vann til kjøtt

½ ts

Sukker til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier801 kcal
Energi (kj)3352 kj
Fett43 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater70.2 g
Sukker24.6 g
Protein31.1 g
Natrium610 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med vann. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og la potetene hvile i kjelen. Krydre med en klype salt og

pepper, og sett til side under lokk for å holde på varmen.

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker og en klype salt i en skål. Tilsett nok vann til at agurken er dekket. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.

Stek kjøttdeig
3

Grovhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min, til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden under steking

Tilsett kål og løk
4

Senk til middels høy varme og tilsett spisskål, løk, en skvett vann og sukker i stekepannen. Stek i 4-5 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag fløtesaus
5

Senk til middels varme og tilsett matfløte , soyasaus, kjøttbuljong og en klype salt og pepper. La putre i 2-3 min.

Server
6

Anrett poteter og kål med kjøttdeig og fløtesaus på tallerkener. Sørg for å få med all sausen fra stekepannen. Server syltet agurk med en klype pepper og tyttebærsyltetøy på siden av tallerkenen.