I dag skal vi lage en variant av den klassiske svenske retten, og på bare en halvtime serverer du middag som kan oppleves med alle sanser! Middagen i dag byr på den perfekte balansen mellom søtt og salt. Kjøtt, kål, poteter, en fantastisk fløtesaus, tyttebærsyltetøy og hjemmesyltet agurk!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Løk
4 g
Kjøttbuljong
50 g
Tyttebærsyltetøy
150 g
Spisskål, skåret
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
500 g
Poteter
¼ ts
Salt til poteter
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Vann til kjøtt
½ ts
Sukker til kjøtt
Kok opp en kjele med vann. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og la potetene hvile i kjelen. Krydre med en klype salt og
pepper, og sett til side under lokk for å holde på varmen.
Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker og en klype salt i en skål. Tilsett nok vann til at agurken er dekket. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.
Grovhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min, til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden under steking
Senk til middels høy varme og tilsett spisskål, løk, en skvett vann og sukker i stekepannen. Stek i 4-5 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Senk til middels varme og tilsett matfløte , soyasaus, kjøttbuljong og en klype salt og pepper. La putre i 2-3 min.
Anrett poteter og kål med kjøttdeig og fløtesaus på tallerkener. Sørg for å få med all sausen fra stekepannen. Server syltet agurk med en klype pepper og tyttebærsyltetøy på siden av tallerkenen.