I dag skal vi lage en variant av den klassiske svenske retten, og på bare en halvtime serverer du middag som kan oppleves med alle sanser! Middagen i dag byr på den perfekte balansen mellom søtt og salt. Kjøtt, kål, poteter, en fantastisk fløtesaus, tyttebærsyltetøy og hjemmesyltet agurk!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
1 stk
Løk
150 g
Spisskål, skåret
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Kjøttbuljong
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
50 g
Tyttebærsyltetøy
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og la potetene hvile i kjelen. Krydre med en klype salt* og
pepper*, og sett til side under lokk for å holde på varmen.
Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at agurken er dekket. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.
Grovhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min, til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden under steking
Senk til middels høy varme og tilsett spisskål, løk, en skvett vann* og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i stekepannen. Stek i 4-5 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus, kjøttbuljong og en klype salt* og pepper*. La putre i 2-3 min.
Anrett poteter og kål med kjøttdeig og fløtesaus på tallerkener. Sørg for å få med all sausen fra stekepannen. Server syltet agurk med en klype pepper* og tyttebærsyltetøy på siden av tallerkenen.