Dhal er en klassisk indisk rett som varmer opp kroppen på null komma niks. Ta frem en stor stekepanne og fyll den med løk, ingefær, chili, vår herlige indiske krydderblanding - Mild Mahal, tomat, røde linser, kokosmelk, soyasaus og en generøs skvett limesaft. Tilbehøret urtesmørstekte pitabrød og frisk agurk - en rett og slett utsøkt middag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
½ stk
Rød chili
200 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
4 g
Mild Mahal
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Hvitløk
125 ml
Kokosmelk
1 stk
Agurk
10 g
Ingefærpasta
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 ss
Smør (steg 2)
3 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
Ta smør ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.
Finhakk løk.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Finhakk tomat og hvitløk (eller press).
Skyll røde linser.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, eller til mykt.
Tilsett ingefærpasta, chili, hvitløk, Mild Mahal, tomat og linser. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], kokosmelk [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og soyasaus.
Kok opp, senk deretter varmen til middels. Sett på lokk og kok i 15-20 min, eller til linser er myke.
Krydre med en klype salt og pepper og tilsett en stor skvett limesaft.
TIPS: Tilset en skvett vann, hvis den føles for tykk.
I mellomtiden, skjær agurk i 1 cm biter.
Finhakk mynte- og korianderblad.
Bland mynte, koriander, smør [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Varm opp en annen stekepanne på middels høy varme.
Tilsett urtesmør og pitabrød, og stek i 1-2 min på hver side, eller til brunet.
Anrett dhal i skåler og topp med agurk.
Skjær urte-pita i skiver og server på siden.