I dag skal vi lage lynstekte reker med kremet perlecouscous og fersk basilikum. Rekene stekes raskt for seg selv, vi blander perlecouscous med sitron, spinat og creme fraiche, og vi topper alt med solsikkefrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
10 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Sitron
2 stk
Tomat
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Basilikum
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya, Egg, Lupin)
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
30 g
Spinat
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 dl
Vann til perlecouscous
½ ts
Salt til perlecouscous
¼ ts
Salt til reker
½ ss
Olje til steking
1 ts
Sukker til grønnsaker
½ dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Kok opp en kjele med vann og salt.
Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la småkoke i 12-15 min, eller til al dente. Hell av vannet og la hvile under lokk til servering.
I mellomtiden, skjær sitron i båter.
Finhakk løk, basilikum og tomat.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Krydre reker med salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.
Tilsett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek løk og tomat med en klype salt i 3-4 min, til mykt.
Tilsett Hvitløksflørt og sukker, og stek i ytterligere 30 sek.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.
Tilsett vann og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok i 3-4 min.
Når couscous er ferdig, tilsett i stekepannen sammen med hakket basilikum, spinat og creme fraiche.
Tilsett sitronsaft, salt og en klype pepper. Rør godt, til gjennomvarmet og spinaten har falt sammen.
Anrett perlecouscous i dype tallerkener.
Topp med reker og solsikkefrø.