HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyllenstekt Kyllingfilet
topBanner
Gyllenstekt kyllingfilet

Gyllenstekt kyllingfilet

med ovnsbakte rotfrukter og BBQ-saus

Mør kylling har hovedrollen i denne retten. Kyllingen bakes i ovnen sammen med rotfrukter, rødløk og paprika, før vi lager en smakfull BBQ-saus som vi drypper over kylling og grønnsaker. Enkelt og godt!

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:SulfitterSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Poteter

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

300 g

kyllingbryst

½ stk

Rød paprika

2 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

2 stk

Rødbete

1 pose

Kruspersille

2 g

Kyllingbuljong

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann* (steg 5)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier606.4399 kcal
Energi (kj)2537.3447 kj
Fett11.33 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater82.912 g
Sukker40.1 g
Protein43.2605 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter, rødbeter, pastinakk og gulrøtter i 2 cm tykke terninger (uskrellet). Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min. Snu rotfruktene halvveis i steketiden. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

2

Skjær rødløk i båter. Fjern frøene og skjær paprika [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke staver. Grovhakk persille (med stilk).

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kyllingbryst på hver side i 1 min.

4

Fordel kylling, rødløk og paprika på et stekebrett. Bak i ovnen sammen med rotfruktene de resterende 11-12 min. Ikke vask stekepannen, den skal brukes i neste steg. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Når det gjenstår 5 min av tiden i ovnen, tilsett kyllingbuljong [1/2 pakke, 2P], BBQ-saus og vann* [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Kok opp og deretter senk til lav varme. La putre i 2-3 min, eller til sausen tykner. Krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett kylling, rotfrukter og grønnsaker på tallerkener. Strø over persille og topp med varm BBQ-saus.