HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kyllingbryst
topBanner
Stekt kyllingbryst

Stekt kyllingbryst

med potetmos og løksaus

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Rødvinssaus

(InneholderSulfitter)

1 pose

Bladpersille

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Gulrot

1 pose

Timian

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot, lilla

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 5)

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

etter behov

Sukker (steg 4)

1.5 ss

Smør (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier550 kcal
Energi (kj)2300 kj
Fett13.82 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater62.99 g
Sukker17.3 g
Protein41.85 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Kok opp lettsaltet vann* i en gryte. Skrell poteter og skjær i 2 cm tykke terninger. Grovhakk persille. Kok poteter i 10-15 min, eller til de er møre. Hell vannet fra og tilsett smør* [1,5 ss | 3 ss], melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | ½ ts] og halvparten av persillen. Mos med en potetmoser eller gaffel.

2

Skjær gulrot (uskrellet) i diagonale skiver. Legg gulrot på en bakeplate med bakepapir og dryss forsiktig over med olivenolje*. Stek i ovnen i 14-18 min.

3

Krydre hvert kyllingbryst på begge sider med hvitløk, krydder og en klype salt* og pepper*. Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. Overfør kylling til bakeplaten med gulrot, og stek i ovnen i 10-12 min eller til kyllingen er gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Mens kylling og gulrot er i ovnen, skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk timian. Varm opp en skvett olivenolje i en annen stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min, eller til de er myke. Tilsett balsamico, timian og en klype sukker*. Rør rundt og la simre i 2-3 min, eller til det er blitt karamellisert.

5

Tilsett rødvinsaus og vann* [0,5 dl | 1 dl]. La simre i 2-3 min, eller til det begynner å tykne. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett potetmos, kylling, gulrot og løksaus på tallerkener. Topp med resterende persille.