Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Bladpersille
15 ml
Balsamico
300 g
Kyllingbryst
2 stk
Gulrot
1 pose
Timian
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot, lilla
½ dl
Vann (steg 5)
2 ss
Melk (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
etter behov
Sukker (steg 4)
1.5 ss
Smør (steg 1)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Kok opp lettsaltet vann* i en gryte. Skrell poteter og skjær i 2 cm tykke terninger. Grovhakk persille. Kok poteter i 10-15 min, eller til de er møre. Hell vannet fra og tilsett smør* [1,5 ss | 3 ss], melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | ½ ts] og halvparten av persillen. Mos med en potetmoser eller gaffel.
Skjær gulrot (uskrellet) i diagonale skiver. Legg gulrot på en bakeplate med bakepapir og dryss forsiktig over med olivenolje*. Stek i ovnen i 14-18 min.
Krydre hvert kyllingbryst på begge sider med hvitløk, krydder og en klype salt* og pepper*. Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. Overfør kylling til bakeplaten med gulrot, og stek i ovnen i 10-12 min eller til kyllingen er gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Mens kylling og gulrot er i ovnen, skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk timian. Varm opp en skvett olivenolje i en annen stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min, eller til de er myke. Tilsett balsamico, timian og en klype sukker*. Rør rundt og la simre i 2-3 min, eller til det er blitt karamellisert.
Tilsett rødvinsaus og vann* [0,5 dl | 1 dl]. La simre i 2-3 min, eller til det begynner å tykne. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett potetmos, kylling, gulrot og løksaus på tallerkener. Topp med resterende persille.