Pannestekt biff og ostesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og ostesaus

Pannestekt biff og ostesaus

med tomatsalat og rosmarinpotet

Kjøtt og potet - man trenger ikke alltid å gjøre det mer komplisert enn som så! Vi serverer mørstekt biff med ovnsbakte potetbåter krydret med fersk rosmarin. I tillegg lager vi en frisk tomatsalat og steker sjampinjong med hvitløk, persille og Worcestersaus. Ingen festmåltid er komplett uten en saus, og vår variant består av ost og mornaysaus. Mer luksus blir det ikke!

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

200 g

Sjampinjong

500 g

Poteter

300 g

Storfe mørbrad

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rosmarin

60 g

Salatblanding

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til sopp

½ dl

Vann til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier551 kcal
Energi (kj)2305 kj
Fett16.4 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater56.9 g
Sukker9.6 g
Protein47.5 g
Natrium148.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøttet ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre med salt.

Plukk og finhakk rosmarinblader. Kast stilken.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, rosmarin, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Ovnsbak sopp
2

I mellomtiden, grovhakk sopp.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille.

Bland sopp, hvitløk, persille, Worcestersaus og salt i en mellomstor ildfast form. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 15-17 min, eller til brunet.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje på høy varme.

Stek biff i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Lag saus
4

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av) på middels varme.

Tilsett mornaysays, vann og finrevet ost.

La putre i 2-3 min, eller til osten smelter. Krydre med en klype pepper, og tilsett sky fra folien.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen virker for tykk.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver cherrytomater.

Bland tomater, salatblanding, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål rett før servering.

Server
6

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Anrett rosmarinpotet, kjøtt og salat på tallerkener.

Topp med ostesaus og sopp.