Kjøtt og potet - man trenger ikke alltid å gjøre det mer komplisert enn som så! Vi serverer mørstekt biff med ovnsbakte potetbåter krydret med fersk rosmarin. I tillegg lager vi en frisk tomatsalat og steker sjampinjong med hvitløk, persille og Worcestersaus. Ingen festmåltid er komplett uten en saus, og vår variant består av ost og mornaysaus. Mer luksus blir det ikke!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
125 g
Cherrytomater
200 g
Sjampinjong
500 g
Poteter
300 g
Storfe mørbrad
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rosmarin
60 g
Salatblanding
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
1 pose
Bladpersille
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til sopp
½ dl
Vann til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøttet ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre med salt.
Plukk og finhakk rosmarinblader. Kast stilken.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, rosmarin, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellomtiden, grovhakk sopp.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille.
Bland sopp, hvitløk, persille, Worcestersaus og salt i en mellomstor ildfast form. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 15-17 min, eller til brunet.
Varm opp en skvett olivenolje på høy varme.
Stek biff i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av) på middels varme.
Tilsett mornaysays, vann og finrevet ost.
La putre i 2-3 min, eller til osten smelter. Krydre med en klype pepper, og tilsett sky fra folien.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen virker for tykk.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Halver cherrytomater.
Bland tomater, salatblanding, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål rett før servering.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett rosmarinpotet, kjøtt og salat på tallerkener.
Topp med ostesaus og sopp.