Sprøstekt svineschnitzel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt svineschnitzel

Sprøstekt svineschnitzel

med urtepoteter og kremet soppsaus

Fins det noe mer fristende enn en perfekt stekt schnitzel, som er sprø på utsiden og mør på innsiden? Med denne oppskriften slenger du sammen dette kulinariske mesterverket på kun en halvtime. Og ikke bare det, vi rekker også å koke potet vendt i smør og persille, lage en frisk rødkålsalat med balsamico og å tilberede en fyldig soppsaus som tilbehør.

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Rødkål

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Svin ytrefilet

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

100 g

Sjampinjong

1 pose

Kruspersille

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til salat

1 ss

Olje til grønnsaker

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

1 ss

Smør til poteter

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier837 kcal
Energi (kj)3501 kj
Fett33.8 g
Mettet fett15.3 g
Karbohydrater81.9 g
Sukker10.5 g
Protein53.8 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Bland salat
2

I mellomtiden, bland balsamico, salt, sukker og rødkål i en stor skål. Sett til side.

Grovhakk persille.

Skjær sopp i tynne skiver.

Lag soppsaus
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med salt og pepper.

Tilsett kyllingbuljong, matfløte og vann.

Senk til lav varme og hold sausen varm til servering.

Paner kjøtt
4

Skjæt svinefilet i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett. Krydre med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Hell panko paneringsmel i en tredje dyp tallerken.

Vend svinefilet i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek kjøtt
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.

Bland potet med smør, persille og en klype salt rett før servering.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett olivenolje hvis kjøttet setter seg fast i stekepannen.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett kjøtt, kålsalat og potet på tallerkener.

Topp kjøtt med soppsaus.