Fins det noe mer fristende enn en perfekt stekt schnitzel, som er sprø på utsiden og mør på innsiden? Med denne oppskriften slenger du sammen dette kulinariske mesterverket på kun en halvtime. Og ikke bare det, vi rekker også å koke potet vendt i smør og persille, lage en frisk rødkålsalat med balsamico og å tilberede en fyldig soppsaus som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Rødkål
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Svin ytrefilet
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
100 g
Sjampinjong
1 pose
Kruspersille
500 g
Poteter
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Sukker til salat
1 ss
Olje til grønnsaker
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
1 ss
Smør til poteter
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, bland balsamico, salt, sukker og rødkål i en stor skål. Sett til side.
Grovhakk persille.
Skjær sopp i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med salt og pepper.
Tilsett kyllingbuljong, matfløte og vann.
Senk til lav varme og hold sausen varm til servering.
Skjæt svinefilet i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett. Krydre med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Hell panko paneringsmel i en tredje dyp tallerken.
Vend svinefilet i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.
Bland potet med smør, persille og en klype salt rett før servering.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett olivenolje hvis kjøttet setter seg fast i stekepannen.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Anrett kjøtt, kålsalat og potet på tallerkener.
Topp kjøtt med soppsaus.