topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt pankoblomkål

Sprøstekt pankoblomkål

med ovnsbakt søtpotet og kålsalat

En rett med mange gode råvarer som er tilberedt på en ny og spennende måte. Den sprøstekte, pankopanerte blomkålen med sriracha bakes til perfeksjon i ovnen. Samtidig lager vi pommes frites av søtpotet, og blander en kremet kålsalat med vårløk og svart sesammajones.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Kalorilett
Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

275 g

Blomkål

½ stk

Lime

25 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

40 g

Søt chilisaus

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

1 stk

Vårløk

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Ketchup (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier600 kcal
Energi (kj)2509 kj
Fett23.6 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater78.6 g
Sukker21.8 g
Protein13.3 g
Natrium224 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i staver.

Skjær blomkål i 1 cm buketter.

Del lime [1/2 stk, 2P] i to. 

Lag dressing
2

Bland srirachamajones [1/2 pakke, 2P], Ginger-Ninja, ketchup [1/2 ss | 1 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Rør blomkål godt inn i blandingen. Tilsett panko og bland godt.

Fordel panert blomkål på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko.

Bak søtpotet og blomkål
3

Legg søtpotet på et nytt stekebrett. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til sprø blomkål og gyllen søtpotet.

Bland søt chilisaus
4

I mellomtiden, bland søt chilisaus, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og en stor skvett limesaft.

Bland salat
5

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland strimlet salat, vårløk og halvparten av svart sesammajones i en skål.

Server
6

Anrett kålsalat, søtpotet og sprøstekt blomkål på tallerkener.

Drypp over litt søt chilisaus og server resten på siden sammen med sesammajones.