En klassisk kombinasjon som hele familien kommer til å elske. Perfekt stekt kylling med sprø pommes frites og en herlig coleslaw.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
4 g
Panamat
300 g
Kyllingbryst
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Rosmarin
500 g
Poteter
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter i staver (ca. 1/2 cm tykke). Plukk rosmarinblader [1 stilk | 1 stilk] og finhakk. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med rosmarin og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Skjær kylling i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. Bland panko og Panamat i en ny skål, og krydre med en klype salt* og pepper*. Vend kylling først i egg*, deretter i pankoblandingen. TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2-3 ss melk.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 7-8 min, til gyllen og sprø. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], grov sennep, aioli og en skvett sitronsaft med en klype salt* og pepper* i en skål.
Bland strimlet salat og dressing i en skål.
Anrett panert kylling, pommes frites og coleslaw på tallerkener. Server sitronbåter på siden.