topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt blomkål

Sprøstekt blomkål

med hvitløksris og lynstekte grønnsaker

Prøv disse krydrede ovnsbakte blomkålsbukettene som får følge av friske og sprø grønnsaker i en kombinasjon som kommer til å endre synet ditt på blomkål. En perfekt balansert rett hvor hvitløken i risen er den hemmelige ingrediensen.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Sesam
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Blomkålbuketter

150 g

Jasminris

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 g

Chiliflak

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Gulrot

60 g

Spinat

2 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Ketchup til panering

½ ts

Salt til panering

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Vann til dressing

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier791 kcal
Energi (kj)3311 kj
Fett40.1 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater114.8 g
Sukker36.4 g
Protein30.3 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak blomkål
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skjær blomkål i små buketter.

Bland en klype chiliflak, aioli og ketchup i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Bland inn blomkål. Tilsett panko og bland til blomkålen er dekket.

Fordel blomkål på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko fra skålen. Stek i ovnen i 25-30 min.

TIPS: Sørg for å spre blomkålen på stekebrettet slik at den blir jevnt stekt.

Kok hvitløksris
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og kok under lokk i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skyll og grovhakk spinat.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne.

Skjær agurk i tynne skiver.

Bland chilimajones
4

Bland asiatisk majones, en stor klype chiliflak og en skvett vann i en skål. Visp godt med en gaffel.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek grønnsaker
5

Når risen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot i 3-4 min.

Tilsett spinat og det hvite av vårløken, og stek i 1-2 min under omrøring. Krydre med salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett hvitløksris på tallerkener og topp med stekte grønnsaker, sprøstekt blomkål og agurk.

Drypp over litt asiatisk chilimajones og pynt med det grønne av vårløken.