Sprø kyllingpinner og rotgrønnsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø kyllingpinner og rotgrønnsaker

Sprø kyllingpinner og rotgrønnsaker

med eplesalat og dilldressing

Sprøstekte kyllingpinner er en sikker vinner på middagsbordet. Vi krydrer kyllingen med vår egen krydderblanding Hvitløksflørt, og serverer den med møre ovnsbakte rotgrønnsaker og en nydelig eple- og fennikelsalat. Topp med en klatt dilldressing og nyt!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

2 stk

Gulrot

4 g

Hvitløksflørt

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Eple

1 stk

Salat

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Poteter

300 g

Kyllingbryst

1 pose

Dill

1 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier561 kcal
Energi (kj)2349 kj
Fett10.1 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater65.8 g
Sukker21.9 g
Protein48.9 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot, potet og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje, krydre med salt og en klype pepper. Bland sammen.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Tilbered salat
2

I mellomtiden, halver sitron.

Grovhakk persille.

Skjær eple i tynne skiver.

Skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.

Bland eple, salat og persille i en mellomstor skål. Tilsett sitronsaft, og krydre med salt og en klype pepper.

Paner kylling
3

På et eget skjærebrett, skjær kyllingbryst i tre deler.

Bland mel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en annen dyp tallerken.

Bland panko paneringsmel og Hvitløksflørt i en tredje dyp tallerken.

Krydre kyllingen med salt, og vend i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje. Varm opp på middels høy varme.

Stek kyllingen i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag dressing
5

Finhakk dill.

Bland dill, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten bolle.

Server
6

Fordel rotgrønnsaker, kylling og eplesalat på tallerkener.

Server med en klatt dilldressing på siden.