topBanner
Sprø kylling

Sprø kylling

med søtpoteter, brokkoli og hvitløksmajones

Sett tenna i denne sprø kyllingen som konkurrerer med søtpotetfries om barnas oppmerksomhet ved bordet. Sammen med en kremet hvitløksdressing smelter denne familiefavoritten i alles munn - store som små. Topp med et par dråper sitronsaft og server den gyldne og sprø brokkolien til.

Allergener:EggSennepHveteMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutes
40 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

450 g

Søtpotet

250 g

Brokkoli

1 stk

Sitron

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

½ stk

Hvitløk

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 3)

(InneholderEgg)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2521 kj
Kalorier603 kcal
Fett17.66 g
Mettet fett4.34 g
Karbohydrater52.32 g
Sukker7.64 g
Protein51.14 g
Natrium0.504 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skrell og skjær søtpotet i 1 cm tynne strimler. Plasser søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper*. Bland godt. Bak søtpotet øverst i ovnen i 25-30 min, til møre.

2

Skjær brokkoli til små buketter og grovhakk stilken. Skjær sitron i båter. Når søtpotetene har 15 min igjen, tilsett brokkoli til stekebrettet. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper*. Bak i ovnen i 15 min, til møre.

3

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en skål. Bland panko, salt og en stor klype pepper i en ny skål. Skjær kyllingbryst i 2 cm tykke strimler på et nytt stekebrett. Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Overfør til en tallerken.

4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek halvparten av kyllingen i 7-10 min. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på. Stek resten av kyllingen på samme måte. Tilsett mer olivenolje om nødvendig. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Finhakk hvitløk [½ stk, 2P]. Bland hvitløk, rømme [½ stk, 2P] og majones i en skål.

6

Fordel søtpotet, brokkoli og kylling på tallerkener. Server sitronbåter og hvitløksdressing på siden.