Dagens middag kommer til å gi hele familien en ekte streetfood-følelse! Stikkordene er sprøtt, godt, fyldig og friskt! Vi skaper stemningen med sprø grønnsaksfries av potet og gulrot, hjemmelaget cajunpanert kylling, en forfriskende salat med appelsin og mynte, samt en fyldig hvitløksdressing (med et dryss chili for de som vil).
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Appelsin
300 g
Poteter
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Mynte
2 stk
Gulrot
½ g
Chiliflak
½ ts
Salt til grønnsaker
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til dressing
½ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot og poteter (uskrelte) i 1 cm fries.
Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Skjær hvert kyllingbryst i 3 strimler på eget skjærebrett.Krydre med en klype salt.
Pisk egg i en dyp tallerken.
Bland Ay Cajun-ba, salt og panko i en annen dyp tallerken.
Vend kylling først i egg, så i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, chiliflak, rømme og salt i en liten skål.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chiliflak!
Skjær av bunn og topp på appelsin. Skjær så av resterende skall. Del på langs og fjern det hvite. Skjær i 2 cm biter.
Grovhakk mynte.
Bland appelsin, salt, kålblanding og mynte i en stor skål.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett mer olivenolje i pannen dersom kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydninger av rødt på innsiden.
Anrett grønnsaksfries, kylling og salat på tallerkener.
Server hvitløksdressing på siden som dipp.