Hakkebiff er en favoritt blant barna, og kan kombineres med mye lekkert tilbehør! Vi lager våre av svinekjøtt, og vender de i en BBQ-glaze. Som tilbehør tilbereder vi kokte poteter vendt i en hjemmelaget gremolatasaus og blander en frisk tomatsalat nyansere smaksbildet. Server med en klatt aioli og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Sitron
250 g
Svinekjøttdeig
2 stk
Tomat
4 g
Røkt paprikapulver
400 g
Småpoteter
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
35 g
Tomatpure
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
1 stk
Bladpersille
1 stk
Salat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
1 ss
Olje til steking
1 ss
Ketchup til glaze
½ ts
Sukker til glaze
¼ ts
Salt til glaze
1 ss
Smør til saus
1 ss
Olje til poteter
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett til side under lokk.
Skjær rotdel av salat og grovhakk.
Halver sitron.
Grovhakk tomat.
Finhakk persille og sjalottløk.
Bland svinekjøttdeig, egg, sjalottløk, brødrasp og salt i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Form hakkebiffer (3 per person) med en skje direkte i stekepannen. Press flat med baksiden av skjeen.
Stek i 2-3 min, eller til brunet og gjennomstekt. Snu jevnlig.
VIKTIG: Hakkebiffene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bland tomatpure, ketchup, sukker, salt og balsamico i en liten skål.
Smelt smør i stekepannen med ferdigstekte hakkebiffer.
Tilsett røkt paprikapulver og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Senk til middels varme og tilsett tomat- og balsamicoblanding.
Vend hakkebiffer i sausen og stek i 1-2 min, til sausen tykner.
Bland ferdigkokt potet med en skvett olivenolje, persille, en skvett sitronsaft og salt rett før servering.
Bland salat, tomat, salt og olivenolje i en stor skål.
Anrett hakkebiffer, potet og salat i dype tallerkener.
Server med en klatt aioli.