2 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
200 g
Sjampinjong
1 pakke
Spaghetti
(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSoya)125 g
Bacon, skiver
20 g
Finrevet ost
(InneholderMelk, Egg)150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)4 g
Grønnsaksbuljong
½ stk
Kålrabi, hvit
50 g
Grønnkål
12.5 ml
Hvitvinseddik
2 stk
Egg (steg 4)
etter behov
Sukker (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* og en klype salt*. Finhakk eller press hvitløk. Skrell kålrabi [½ stk, 2P], del i fire deler på langs og skjær deretter i tynne skiver. Grovhakk persille. Skjær sopp i tynne skiver. Grovhakk bacon.
Tilsett spagetti i kjelen med kokende vann, og kok i 8-9 min, eller inntil ‘al dente’. Spar på litt av pastavannet [1/2 dl I 1 dl], og hell resten fra. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand i midten.
Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5-6 min, inntil sprø. Tilsett sopp og stek i 5-6 min, inntil myknet. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Senk til middels varme.
Skill eggeplomme fra eggehvite. Pisk eggeplomme [2 stk I 4 stk], matfløte, revet ost og grønnsaksbuljong sammen i en bolle. Krydre med salt* og pepper*, og sett til side. TIPS: Eggeplommen gjør at sausen blir tykk og kremet. Masser grønnkål med olivenolje* i 1 min i en stor bolle. Tilsett kålrabi, halvparten av persille, hvitvinseddik, en skvett olivenolje*, en klype salt*, pepper* og sukker*, og bland sammen.
Tilsett spagetti, en skvett pastavann* og eggeblanding i stekepannen. La simre under omrøring i 2 min, inntil pasta er helt dekket med saus. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Rør alt sammen i kjelen, hvis ikke det er plass i stekepannen. Tilsett mer pastavann hvis sausen er for tykk.
Anrett carbonara i skåler. Dryss med resterende persille og servér med salat ved siden av.