HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpagetti Carbonara
topBanner
Spagetti carbonara

Spagetti carbonara

med kålrabi- og grønnkålsalat

Tags:Barnevennlig
Allergener:glutenmelkEggSelleriSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

200 g

Sjampinjong

270 g

Spaghetti

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

125 g

Bacon, skiver

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Kålrabi, hvit

50 g

Grønnkål

12.5 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg* (steg 4)

etter behov

Sukker* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier980.9401 kcal
Energi (kj)4104.2529 kj
Fett39.151 g
Mettet fett20.1 g
Karbohydrater108.9 g
Sukker11.1 g
Protein43.1175 g
Natrium0.5 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* og en klype salt*. Finhakk eller press hvitløk. Skrell kålrabi [½ stk, 2P], del i fire deler på langs og skjær deretter i tynne skiver. Grovhakk persille. Skjær sopp i tynne skiver. Grovhakk bacon. 

2

Tilsett spagetti i kjelen med kokende vann, og kok i 8-9 min, eller inntil ‘al dente’. Spar på litt av pastavannet [1/2 dl I 1 dl], og hell resten fra. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand i midten. 

3

Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5-6 min, inntil sprø. Tilsett sopp og stek i 5-6 min, inntil myknet. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Senk til middels varme. 

4

Skill eggeplomme fra eggehvite. Pisk eggeplomme [2 stk I 4 stk], matfløte, revet ost og grønnsaksbuljong sammen i en bolle. Krydre med salt* og pepper*, og sett til side. TIPS: Eggeplommen gjør at sausen blir tykk og kremet. Masser grønnkål med olivenolje* i 1 min i en stor bolle. Tilsett kålrabi, halvparten av persille, hvitvinseddik, en skvett olivenolje*, en klype salt*, pepper* og sukker*, og bland sammen. 

5

Tilsett spagetti, en skvett pastavann* og eggeblanding i stekepannen. La simre under omrøring i 2 min, inntil pasta er helt dekket med saus. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Rør alt sammen i kjelen, hvis ikke det er plass i stekepannen. Tilsett mer pastavann hvis sausen er for tykk. 

6

Anrett carbonara i skåler. Dryss med resterende persille og servér med salat ved siden av.