En hjemmelagd kebabtallerken er toppen av hverdagsluksus! Vi lager vår versjon av veganske kebabstrimler som vi smaksetter med asiatisk woksaus og Worcestersaus, som serveres med gylne, hjemmelagde fries som tilbehør. For å friske opp retten blander vi en salat med ruccola, tomat og arguk som toppes med ristede valnøtter. Herligheten toppes av en kremet yoghurtdressing med persille og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Valnøtter
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
1 stk
Worcestersaus
40 g
Ruccola
200 g
Vegansk kebab
1 stk
Bladpersille
75 g
Asiatisk woksaus
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til dressing
¼ ss
Olje til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til vegetarprotein
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland persille, hvitløk, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål.
Grovhakk tomat og agurk.
Skyll ruccola.
Bland ruccola, tomat, agurk, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne.
Grovhakk og sett til side.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 6 min av steketiden til potetene.
Stek vegansk kebab med salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett asiatisk woksaus og Worcestersaus, og la putre i 1 min, til sausen dekker veganske kebabstrimler.
Anrett vegansk kebab, fries og salat på tallerkener.
Dryss valnøtter over salat og server med en klatt dressing.