HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Timian Sesampanert Svinekjøtt
topBanner
Honning- og timian sesampanert svinekjøtt

Honning- og timian sesampanert svinekjøtt

med ovnsbakte poteter, grønnsaker og aioli

Allergener:SesamSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Svin ytrefilet

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

250 g

Brokkoli

½ stk

Squash

1 stk

Hvitløk

40 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

1 g

Tørket timian

12.5 g

Honning

2 g

Kyllingbuljong

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier693 kcal
Energi (kj)2898 kj
Fett25.85 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater59.75 g
Sukker14.3 g
Protein51.1 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm terninger. Skjær rødløk i 6 båter. Rens squash, skjær i fire deler på langs og deretter i 1 cm terninger. Plasser poteter og grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne. 

2

Skjær brokkoli i små buketter. Press eller finhakk hvitløk. 

3

Tilsett brokkoli på samme stekebrett når grønnsakene har 15 min igjen i ovnen. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. 


4

Fordel sesamfrø på en tallerken. Klapp forsiktig kjøtt med kjøkkenpapir. Vend kjøtt i sesamfrø og krydre med salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøtt i 1-2 min på hver side. Sett til side på en tallerken. 


5

Tilsett timian og hvitløk i stekepannen og stek inntil velduftende, 30 sek. Rør inn kyllingbuljong [½ stk, 2P], honning, og vann* [1 dl | 2 dl ], og skrap eventuelle kjøttstykker opp med en skje. La simre inntil saus har tyknet, 2-3 min. Krydre med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis sausen er for tykk. 


6

Skjær kjøtt i 2 cm skiver. Anrett sesampanert kjøtt, poteter og grønnsaker på tallerkener. Øs saus over kjøtt og server med aioli ved siden av.