Skip to main content
Sesampanert laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanert laks

Sesampanert laks

med persillemajones og syrlig eplesalat

I dag skal vi lage sesampanert laks med søtpotet og en frisk salat! Laksen paneres i sesamfrø, før vi steker den og gir fisken en sprø skorpe. Søtpotet med cajunkrydder passer seg selv i ovnen, mens vi lager en syrlig salat med eple og gulrot. Alt toppes med en kremet persillemajones.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Under 50g karbo
Allergener:
Pesce
Egg
Senf
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

250 g

Laksefilet

50 g

Majones

450 g

Søtpotet

4 g

Ay Cajun-ba

60 g

Salatblanding

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

1 stk

Bladpersille

½ stk

Granateple

½ stk

Squash

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Vann til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier806 kcal
Energi (kj)3371 kj
Fett49.1 g
Mettet fett7.4 g
Karbohydrater54.4 g
Sukker16.4 g
Fiber9 g
Protein34 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skrell gulrot til lange bånd.

Skjær eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skjær sitron i båter.

Skyll salatblanding.

Finhakk persille.

Panér laks
3

Fordel sesamfrø på en tallerken.

Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med en stor klype salt.

Legg laks i sesamfrø og dekk på alle sider bortsett fra skinnsiden.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.

Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland eplesalat
5

I mellomtiden, bland salatblanding, gulrot, eple, olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.

Bland persille, majones og vann i en liten skål.

Server
6

Anrett sesampanert laks, søtpotet og salat på tallerkener.

Server persillemajones på siden.