Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Avokado
1 pose
Sukkererter
1 stk
Agurk
450 g
Søtpotet
2 stk
Vårløk
1 stk
Rød chili
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm biter.TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse så de blir jevnt stekt og ferdige til tiden.
Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, strø over sesamfrø og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt sammen og fordel utover stekebrettet. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til mør.
Press eller finhakk hvitløk.Smelt smør i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min.Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skjær agurk i 1 cm tykke staver.Skjær brytsukkererter og vårløk i tynne skiver.Del avokado i to, fjern steinen og grav innmaten ut med en skje. Skjær avokado i tynne skiver.Del chili i to, fjern frøene og skjær i tynne skiver.
Bland agurk, vårløk og soyasaus i en liten skål. Skjær lime i båter. Bland sukkererter, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en ny skål.
Fordel hvitløksris i dype tallerkener.Topp med agurkblandingen og øs over overskytende soyasaus.Topp med sukkererter, avokado, søtpotet og sesammajones.Pynt med chili hvis du liker sterk mat.