HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSentralamerikansk Kjøttdeigbowl
topBanner
Sentralamerikansk kjøttdeigbowl

Sentralamerikansk kjøttdeigbowl

med lett tomatsalat og smakfull BBQ-majones

Tags:Rask
Allergener:EggSennepSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

250 g

Kjøttdeig

4 g

Panamat

150 g

Mais

½ boks

Tomatpure

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

30 g

BBQ-saus

(InneholderSennep, Sulfitter)

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier852 kcal
Energi (kj)3563 kj
Fett45.28 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater78.93 g
Sukker23.7 g
Protein35.3 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min, ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk agurk. Skjær tomat i 2 cm terninger. Bland agurk, tomat og en klype salt* og pepper* i en mellomstor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. 


3

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, salt*  [½ ts I 1 ts] og pepper* i pannen og stek under omrøring i 4-5 min, eller inntil brunet. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.


4

Tilsett hvitløk, mais, Panamat, tomatpuré [½ stk, 2P] og vann* [½ dl | 1 dl], og stek i ytterligere 2 min. 


5

Bland majones og BBQ-saus [½ stk, 2P] i en liten skål. Grovhakk koriander. 


6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kjøtt, tomat, agurk og BBQ-majones. Pynt med koriander.