topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sei florentine

Sei florentine

med ovnsbakt rosenkål og kremet saus

Dagens middag er en herlig fransk fiskerett. Sei skal stekes i pannen og poteter og rosenkål skal godgjøre seg i ovnen. Det som er særlig spesielt med sei florentine, er den deilige spinatsausen som serveres til. I vår hjemmelagde florentinesaus kombinerer vi smakene fra fisken med tomat, fløte og ost. Retten løftes med en skvett sitronsaft.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

150 g

Rosenkål

½ stk

Sitron

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier602 kcal
Energi (kj)2518 kj
Fett22.04 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater62.69 g
Sukker11 g
Protein37.94 g
Natrium204 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft).

Del poteter i to og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir (rosenkål skal legges på den andre siden senere). Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i 25-30 min, til gyllen.

Forbered råvarer
2

Fjern bunnen på rosenkål og eventuelle gule blader. Del rosenkål i to.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Finhakk tomat.

Legg hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.

Krydre fisk på begge sider med en klype salt.

Dypp fisk i mel.

Bak rosenkål
3

Når potetene har ca. 10 min. igjen; fordel rosenkål på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt. Stek videre i 10-12 min, til møre.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Snu forsiktig. Overfør forsiktig til en tallerken.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag saus
5

Senk til middels varme og stek sjalottløk i 1-2 min.

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.

Rør inn tomat, spinat, grønnsaksbuljong [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost. Kok i 1-2 min, til spinaten faller sammen. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

TIPS: Ikke vask stekepannen, så du får med sausen fra fisken.

Server
6

Anrett poteter og rosenkål på tallerkener og press en stor skvett sitronsaft over.

Legg fisk over grønnsakene og topp med saus.