Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Eple
30 g
Spinat
12 g
Grov sennep
80 g
Aioli
2 stk
Gulrot
1 stk
Løk
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 2 cm biter.
Overfør potet og gulrot til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 5-6 min, eller til mykt.
Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Stek i ytterligere 3-5 min, eller til mørkt og klissete.
Del eple i to og fjern kjernen.
Skjær eple i 2 cm båter.
Når grønnsakene har 15 min igjen i ovnen, legg pølse og eple på stekebrettet (bruk et ekstra brett om det blir fullt). Bak i 13-15 min, eller til gyllent og gjennomstekt.
Bland majones og grov sennep i en liten skål.
Skyll spinat.
Når det i ovnen er ferdig, ta ut stekebrett og bland inn spinat til spinaten faller sammen.
Anrett pølse, grønnsaker og eple på tallerkener.
Topp med karamelliserte løk og servér sennep-majones på siden.