
Saftig cheeseburger
med karamellisert løk og sprø pommes frites
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Poteter
1 stk
Løk
1 stk
Tomat
½ stk
Salat
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
2 stk
Briochebrød
50 g
Ketchup
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (ca. 0,5 cm). Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt med en skvett olivenolje*. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Del løk i to og skjær i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Du kan eventuelt også tilsette en klatt smør*. Stek løk i 10-12 min, rør jevnlig. Tilsett en klype salt* og sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] når det er 5 min igjen.

Skjær tomat i tynne skiver. Riv av salatblader fra salat [½ stk, 2P]. Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og en klype pepper* i en skål. Form blandingen til burgere. TIPS: Burgerne vil utvide seg under steking, så lag de litt større enn hamburgerbrødene, så blir de enklere å steke og spise.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. Snu halvveis. Når burgerne har 3 min igjen, strø over mozzarella.

Del burgerbrød i to og fordel på et stekebrett. Varm i ovnen i 2-3 min.

Smør burgerbrødene med ketchup. Topp med salatblad, burger, karamelliserte løk, tomat og til slutt toppen av burgerbrødet. Server pommes frites med ketchup på siden.