Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lage en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagde krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, rømme og sprø tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 stk
Løk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Lime
1 boks
Mais
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 pakke
Grønne linser
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
2 stk
Tomat
5 g
Tex-Mex
1 boks
Tomatpure
1 pose
Koriander
1 ss
Olje til steking
3 ss
Vann til gryterett
½ ts
Salt til gryterett
¼ ts
Sukker til salsa
¼ ts
Salt til salsa
Finhakk løk.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær lime i båter.
Hell ut væske fra mais og linser.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk med en klype salt i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré, og stek videre i 1 min.
Senk varmen til middels lav og rør inn mais, linser, limesaft, vann og salt. La putre i 5-6 min.
Krydre med en klype salt og pepper.
Finhakk tomater.
Grovhakk koriander.
Bland tomat, sukker, koriander, en klype salt og pepper og en skvett limesaft i en liten skål.
Anrett linsegryte i dype tallerkener.
Topp med revet gouda og tomatsalsa.
Server rømme og tortillachips på siden.