I dag vil middagen stå klar på rekordtid! Kan vi friste med en koreansk BBQ-bowl? Vi serverer en smaksrik kjøttdeigblanding laget med BBQ-saus, kyllingbuljong og soyasaus på en seng av luftig jasminris. Retten friskes opp med en slaw og toppes med chiliflak for å gi det hele et ekstra kick.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Spisskål, skåret
1 stk
Lime
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
4 g
Kyllingbuljong
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Koreansk BBQ-saus
(Inneholder Soya, Sesam)
1 stk
Gulrot
1 g
Chiliflak
1 pose
Koriander
1 stk
Rødløk
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk rødløk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig og rødløk i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett koreansk BBQ-saus, kyllingbuljong, soyasaus og vann. La putre i 1-2 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Riv gulrot (uskrelt), og finhakk den siste biten.
Halver lime.
Bland skåret spisskål, gulrot, chiliflak, en skvett limesaft og salt i en mellomstor skål.
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.
Fordel ris, kjøttdeig og slaw i skåler.
Server med en klatt svart sesammajones.
Dryss over peanøtter og koriander.