Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
60 g
Salatblanding
1 stk
Tomat
15 ml
Balsamico
1 pose
Bladpersille
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
200 g
Sjampinjong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 stk
Egg (steg 2)
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persilleblader. Skjær sopp i tynne skiver. Skjær tomat i 1 cm store biter. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.
Bland eggeplomme [2 stk | 4 stk], matfløte og revet hard ost i en skål. Krydre med en klype pepper*. Pisk med en gaffel og sett til side. TIPS: Ved å bare bruke eggeplommen blir sausen tykk og god!
Tilsett pasta til det kokende vannet, og kok i 10-12 min, eller til “al dente”. Hell av vannet.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 3-4 min. Stek sopp og hvitløk i 4-5 min. Skru ned til lav varme. Tilsett pasta til stekepannen med sopp og bacon. Bland godt. TIPS: Hvis stekepannen din ikke er stor nok, kan du bruke en kjele!
Tilsett eggeblanding og halvparten av persillen til stekepannen og stek mens du rører godt i ca. 2 min. Pastaen skal være dekket av saus. Smak til med salt* og pepper*.
Bland salatblanding, hakkede tomater, balsamico og en skvett olivenolje* i en skål. Krydre med salt* og pepper*. Fordel carbonara i dype tallerkener. Strø over resterende persille, med tomatsalat på siden.