
Buddha bowl
med ovnsbakte BBQ-kikerter og saftig mango
I dag skal vi lage Buddha Bowl, en fantastisk alt-i-ett-rett med mange spennende ingredienser. Vi starter med å koke bulgur med grønnsaksbuljong. Mens det koker, baker i kikerter i ovnen, som får en herlig smak av BBQ-saus. Vi bygger bowlen med bulgur, kikerter, paprika, avokado og mango, og serverer hjemmesyltet rødløk og en kremet srirachamajones til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
8 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
25 ml
Hvitvinseddik
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
10 g
Sesamfrø
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Mango
1 pakke
Kikerter
1 stk
Paprika
Ikke inkludert i matkassen din
1 ts
Salt (steg 3)
3 ts
Sukker (steg 3)
8 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 5)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.

Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Fordel kikerter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over BBQ-saus og en skvett olivenolje*, krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, til gylne.

Skjær rødløk i tynne halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker* [3 ts | 6 ts] og salt* [1 ts | 2 ts] i en liten skål. Rør godt og tilsett nok vann* til å dekke løken. Sett til side til servering.

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] på langs ca. 1 cm fra midten, så du unngår kjernen. Skjær deretter mango i 1 cm store biter. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm tykke terninger. Skjær agurk i tynne halve skiver.

Bland srirachamajones og vann* [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Hell vannet av skålen med rødløk.

Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med BBQ-kikerter, paprika, agurk, mango og syltet rødløk. Drypp over srirachamajones. Strø over sesamfrø.