Rask bacon- og orzocarbonara
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask bacon- og orzocarbonara

Rask bacon- og orzocarbonara

med fersk ruccola og tomatsalat

Orzo er en pastatype som ligner på ris. Vi lager en carbonaravariant hvor orzoen erstatter den klassiske spaghettien. Pastaen vendes i en kremet saus av eggeplommer, finrevet ost, matfløte, kyllingbuljong, bacon og løk. Carbonaraen toppes med et dryss gresskarkjerner, og serveres med en frisk tomatsalat med ruccola, basilikum og sitron.

Tags:
Superrask
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

2 g

Kyllingbuljong

1 stk

Sitron

150 ml

Matfløte

1 stk

Basilikum

40 g

Ruccola

10 g

Gresskarkjerner

180 g

Orzo

40 g

Finrevet ost

140 g

Bacon, terninger

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til salat

2 stk

Egg til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier965 kcal
Energi (kj)4039 kj
Fett52.9 g
Mettet fett22.2 g
Karbohydrater77.6 g
Sukker12.3 g
Fiber7.2 g
Protein41.2 g
Kolesterol0.2 mg
Natrium196.6 mg
Calcium0.2 mg

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek bacon
2

Riv løk grovt.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Kok bacon og løk i 6-8 min, eller til myknet.

I mellomtiden, skyll ruccola.

Halver sitron.

Grovhakk tomat.

Riv basilikumblader grovt.

Bland ruccola, tomat, basilikum, sitronsaft, salt og olivenolje i en stor skål, og sett til side.

Lag carbonara
3

Skill eggeplomme fra eggehvite.

Bland eggeplommer, matfløte, finrevet ost og kyllingbuljong i en mellomstor skål.

Krydre med en klype pepper og pisk med en gaffel.

Tilsett orzo og pastavann i stekepannen med bacon.

Senk til middels varme, og tilsett fløteblandingen. La putre i 1-2 min, til tyknet og kremet.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.

Server
4

Anrett carbonara i dype tallerkener og topp med gresskarfrø.

Server med tomatsalat.