topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttotoppede fries

Prosciuttotoppede fries

med kremet ricotta og basilikumdressing

"Loaded fries" er en matrett som raskt har blitt populær. Vi topper våre hjemmelagde fries med sprøstekt prosciutto, frisk basilikumdressing og kremet ricotta. En deilig middag med en treffsikker kombinasjon av smaker og konsistenser.

Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Prosciutto

500 g

Poteter

40 g

Ruccola

½ g

Oregano, tørket

100 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

1 stk

Squash

1 pose

Basilikum

1 stk

Sitron

1 stk

Rødløk

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ts

Salt til grønnsaker

1.5 ss

Olje til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier525 kcal
Energi (kj)2197 kj
Fett24.4 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater56.1 g
Sukker9.5 g
Protein20.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, oregano og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Ovnsbak grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær rødløk i 2 cm brede båter.

Skjær squash i 2 cm brede halvmåner.

Fordel grønnsaker på et nytt stekebrett med bakepapir når det gjenstår 20 min av steketiden til potetene. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en kype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke og brunet.

Bland dressing
3

Halver sitron.

Finhakk basilikum.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland en skvett sitronsaft, hvitløk, basilikum, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Stek prosciutto
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek prosciutto i 3-4 min, til sprø.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og bryt i store biter.

Bland fries
5

Skyll ruccola.

Bland fries med ovnsbakte grønnsaker, ruccola og sitrondressing på samme brett før servering.

Server
6

Anrett fries og grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med gresskarkjerner, ricotta og prosciutto.