"Loaded fries" er en matrett som raskt har blitt populær. Vi topper våre hjemmelagde fries med sprøstekt prosciutto, frisk basilikumdressing og kremet ricotta. En deilig middag med en treffsikker kombinasjon av smaker og konsistenser.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Prosciutto
500 g
Poteter
40 g
Ruccola
½ g
Oregano, tørket
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
1 stk
Squash
1 pose
Basilikum
1 stk
Sitron
1 stk
Rødløk
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Salt til grønnsaker
1.5 ss
Olje til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, oregano og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær rødløk i 2 cm brede båter.
Skjær squash i 2 cm brede halvmåner.
Fordel grønnsaker på et nytt stekebrett med bakepapir når det gjenstår 20 min av steketiden til potetene. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en kype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke og brunet.
Halver sitron.
Finhakk basilikum.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland en skvett sitronsaft, hvitløk, basilikum, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek prosciutto i 3-4 min, til sprø.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og bryt i store biter.
Skyll ruccola.
Bland fries med ovnsbakte grønnsaker, ruccola og sitrondressing på samme brett før servering.
Anrett fries og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med gresskarkjerner, ricotta og prosciutto.