Pokebowls stammer opprinnelig fra Hawaii, og lages med rå fisk. Vi har laget en oppskrift på en grønnere variant, hvor vi bruner vegetarstrimler og vender den i en herlig saus laget med soyasaus, lime og honning- og ingefærdressing. Ellers beholder vi de tradisjonelle komponentene - aromatisk hvitløksris i bunnen, toppet med fersk frukt og grønt i form av mango, agurk og gulrot med ponzudressing. Server med en klatt srirachamajones, og garner med mynte, koriander og peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamajones
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
1 stk
Gulrot
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
½ stk
Mango
½ stk
Agurk
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ss
Mel til saus
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Sukker til saus
1 ss
Olje til steking
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Fres hvitløk i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann og kok opp.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
Bland soyasaus, hvetemel, vann, honning- og ingefærdressing, sukker, og en stor skvett limesaft i en liten skål. Sett til side.
Skjær agurk i skiver.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm tykke terninger.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegansk kebab i 3-4 min. Snu jevnlig.
Ta pannen av varmen og rør inn saus.
Anrett hvitløksris i skåler, og topp med vegetarprotein, gulrot, agurk og mango.
Hell en skvett ponzudressing over grønnsakene.
Server med en klatt srirachamajones og resterende limebåte.
Topp med peanøtter og mynte- og korianderblader.