Dagens middag er en kjempegod og sosial rett. Vi fyller de lune pitabrødene med krydret pulled pork, en frisk salat med mye godt, blant annet granateplekjerner og agurk, en pikant calabresepesto og deilig creme fraiche for en frisk og fyldig finish. Pitaene serveres sammen våre za'atar-krydrede pommes frites.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
60 g
Calabresepesto
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ stk
Granateple
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
250 g
Pulled pork
4 g
Za'atar
(Inneholder Sesam)
½ g
Chiliflak
30 g
Salatblanding
500 g
Poteter
½ stk
Rødløk
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tynne fries.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Za'atar og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, ha pulled pork, med kraft fra pakken, og Ay Cajun-ba i en ildfast form.
Når pommes frites har 12 min igjen, dekk formen med folie og bak i 12-14 min.
I mellomtiden, skjær agurk i halvmåner.
Skjær løk i tynne halve skiver.
Finhakk mynte.
Skyll salat.
Rull granateple hardt mot kjøkkenbenken. Del granateple i to. Fyll vann i en stor skål, legg granateple i vannet og bruk fingrene for å fjerne kjernene. Fjern det hvite som stiger opp til overflaten og sil ut vannet.
TIPS: Ved å skrelle granateple under vann, unngår du at alt blir rosa!
Bland calabresepesto, en skvett vann og et dryss chiliflak i en liten skål.
Ha salat, mynte, rødløk, granateplefrø, agurk, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål. Bland sammen rett før servering.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chilien!
Legg pitabrød direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarmet.
Når kjøttet er ferdig, bruk to gafler og riv kjøttet fra hverandre.
Skjær av toppen av pitabrød, og fyll med pulled pork, granateplesalat, calabresepesto og creme fraiche.
Anrett pitabrød og Za'atar-pommes frites på tallerkener.
Server resterende salat, pesto og creme fraiche i skåler på siden.