topBanner
Peanøttkylling

Peanøttkylling

med villrissalat & mynte

Denne måten å servere kylling på er alt annet enn klassisk. Kyllingen blir mør og perfekt krydret av den gode marinaden. Villrissalat med sprø grønnsaker og kremet asiatisk majones passer perfekt til. Med agurkdressing, mynte og limebåter på siden.

Tags:Rask
Allergener:HveteSesamSoyaEggSennepPeanøtterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

280 g

Kyllingbrystfilet

½ stk

Rødløk

1 stk

Agurk

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderHvete, Sesam, Soya)

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

1 pose

Mynte

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtter)

100 g

Basmati villris

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

2 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2292 kj
Kalorier548 kcal
Fett18.38 g
Mettet fett2.16 g
Karbohydrater51.62 g
Sukker6.74 g
Protein43.88 g
Natrium1.808 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør og en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek hvitløk i 1 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kok opp. Legg lokk på, og senk til lav varme. Kok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering.

2

Finhakk peanøtter. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Skjær kyllingbrystfilet i 3 cm tykke strimler på et nytt skjærebrett. Bland peanøtter, hvitløksflørt og en skvett olivenolje med en klype salt og pepper* i en skål. Tilsett kylling og bland godt.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og marinade, og stek i 1-2 min på hver side. Tilsett rødløk og stek i ytterligere 5 min til kyllingen er gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Riv halvparten av agurk og hakk resten. Finhakk mynte. Skjær lime i båter. Bland agurk, en stor skvett limesaft, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper* i en skål.

5

Bland majones og asiatisk dressing i en skål. Bland spisskål med en klype salt* i en annen skål, og bland godt. Tilsett ris, agurk og agurkdressing til skålen, og rør godt.

6

Fordel villrissalat og kylling i dype tallerkener. Drypp over asiatisk majones. Topp med mynte. Server limebåter på siden.