Skip to main content
Paprikapanert grillost
Paprikapanert grillost

Paprikapanert grillost

med chili-honning og ranchdressing

Sprøpanert grillost er en rask og enkel rett som vil falle i smak hos alle i familien. Vi krydrer grillosten med røkt paprikapulver, og panerer den til den blir sprø på utsiden og myk på innsiden. Server osten med gylne, ovnsbakte poteter og en herlig kål- og eplesalat, med en skål ranchdressing som dipp på siden.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

1 stk

Lime

25 g

Majones

75 ml

Rømme

150 g

Kålblanding

4 g

Røkt paprikapulver

500 g

Poteter

50 g

Panko paneringsmel

1 stk

Hvitløk

½ g

Oregano, tørket

1 g

Chiliflak

250 g

Halloumi

1 stk

Mais

½ stk

Knollselleri

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 stk

Egg til panering

1 ss

Mel til panering

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til salat

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier1181 kcal
Energi (kj)4943 kj
Fett64.8 g
Mettet fett27.4 g
Karbohydrater104.8 g
Sukker26.3 g
Fiber11.5 g
Protein45.8 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium17.1 mg
Potassium111 mg
Calcium12 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver. Fordel på et stekebrett. Hell over olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Paner grillost
2

I mellomtiden, skjær grillost i 2 cm store skiver (3 per person).

Pisk egg i en dyp tallerken.

Bland panko, røkt paprikapulver og en stor klype pepper i en ny dyp tallerken.

Tilsett mel i en tredje dyp tallerken.

Vend grillost i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

Bland ranchdressing
3

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, hvitløk, oregano, majones og en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.

Bland honning og chiliflak i en ny liten skål.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Bland salat
4

Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Halver lime.

Bland limejuice, olivenolje, salt og sukker i en stor skål.

Vend inn kålblanding og eple, og sett til side.

Stek grillost
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme når det gjenstår 10 min av potetenes steketid.

Stek grillost i 2-3 min per side, eller til gylne.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Server
6

Anrett fries, grillost og salat på tallerkener.

Drypp chilihonning over osten.

Server med ranchdressing i en liten skål.