
Pannestekte squashlapper
med ovnsbakt søtpotet og hjemmelaget tzatziki
Squashlapper med ost er en genial start på en rett. I dag serveres de med en herlig salat med spinat og tomat. Salaten får en søt og syrlig smak av honning og sitronsaft. Vi lager også pommes frites av søtpotet, og serverer en frisk dressing til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Squash
1 stk
Vårløk
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
450 g
Søtpotet
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Tomat
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
4 ss
Hvetemel (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Hvetemel (steg 1)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*. Bland Mamas Favoritt, hvetemel* [1/2 ss | 1 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en skål. Bland mel- og krydderblandingen med søtpotet. Stek søtpotet øverst i ovnen i 20-25 min, til gylne.

Riv squash grovt, legg i et dørslag og strø over en stor klype salt*. La hvile i 10 min. Legg squash i et rent kjøkkenhåndkle og press ut vannet.

Riv hvitløk [1/2 stk, 2P] fint. Finhakk agurk. Bland hvitløk og agurk med yoghurt og en klype salt* i en skål. Sett til side. Del sitron i to.

Finhakk vårløk og persille. Bland squash, egg* [1 stk | 2 stk], persille, mozzarella, gresk salatost [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og vårløk i en skål. Krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Rør inn hvetemel* [1/2 dl | 1 dl]. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Skjær tomat i 2 cm biter.

Varm opp nok olivenolje* til å dekke en stekepanne på middels høy varme. Form squashblanding til 2 stk lapper per person. Stek i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Bland tomat, spinat, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft i en skål. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da de kan smuldre.

Anrett squashlapper, tzatziki, søtpotet og spinatsalat på tallerkener.

Utforsk lignende oppskrifter
