Pannestekte kikertlapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte kikertlapper

Pannestekte kikertlapper

med sprø fattoushsalat og hvitløksyoghurt

Kikertlapper med gresk salatost, spisskummen og persille passer perfekt med en sprø fattoushsalat med reddiker, salat, cherrytomater og agurk. Vi blander også en kremet hvitløksyoghurt og lager krutonger av tortillabrød.

Tags:
Vegetar
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

4 g

Panamat

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 stk

Tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

½ stk

Hvitløk

75 g

Reddiker

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Salat

50 g

Gresk salatost

(Inneholder: Melk)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til tortilla

¼ ts

Salt til saus

1

Egg til lapper

3 ss

Mel til lapper

½ ts

Salt til lapper

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier583 kcal
Energi (kj)2441 kj
Fett29.1 g
Mettet fett8.2 g
Karbohydrater51.7 g
Sukker6.8 g
Protein24.9 g
Natrium569 mg

Framgangsmåte

Lag krutonger
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær tortilla i 1 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i 5-8 min, til gyllen.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk hjertesalat.

Skjær cherrytomater i 2 cm båter.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Finhakk agurk, persille og hvitløk (eller press).

Bland hvitløk, yoghurt, majones og en klype salt og pepper i en skål.

Bland kikertdeig
3

Skyll kikerter og mos grundig med en gaffel eller potetmoser i en skål. Smuldre inn gresk salatost.

Tilsett grønnsaksbuljong, persille, Panamat, egg, hvetemel, salt og en klype pepper.

Bland godt til en deig og sett til side.

TIPS: Jo mer du moser kikertene, jo lettere blir det å lage lapper.

Stek kikertlapper
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels varme. Form deigen til 3 stk. lapper per person. Trykk dem forsiktig flate med stekespaden.

Stek i 4-5 min på hver side, til gyllenbrune og gjennomstekte.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Lag salat
5

I mellomtiden, bland olivenolje og en klype salt i en skål. Tilsett reddiker, salat, tomat og agurk.

Server
6

Anrett kikertlapper og salat på tallerkener.

Drypp hvitløksyoghurt over.

Topp med krutonger.