Middelhavskylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavskylling

Middelhavskylling

med tabbouleh og gressløksdressing

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

300 g

Kyllingbryst

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Agurk

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 pose

Gressløk

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2468 kj
Fett26.58 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater36.8 g
Sukker8.3 g
Protein43.07 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra med en sil og kom bulgur tilbake i kjelen. 

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og Middelhavsdrøm. Stek i 5-6 min, eller inntil gjennomstekt. TIPS: Pass på så krydderet ikke blir brent, det kan skje hvis man har får høy varme. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Finhakk agurk og rødløk [1/2 stk, 2P]. Del cherrytomater i to. Finhakk persille. Riv limeskall fint og skjær lime i båter. 

Lag tabbouleh
4

Bland bulgur, rødløk, cherrytomater, agurk, persille, limeskall, en skvett olivenolje* og en stor skvett limesaft i en bolle. Smak til med salt* og pepper*. 

Lag gressløsdressing
5

Finhakk gressløk. Bland yoghurt, aioli og purreløk i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*. 

Servér
6

Anrett tabbouleh og kylling på tallerkener. Topp kylling med gressløksdressing og servér med resterende limebåter ved siden av. 

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image