
Pannestekt köfte
med tomatbulgur og vispet ostedressing
I dag skal vi lage vidunderlige köfter som får en spennende vri av at vi tilsetter Panamat og hvitløk. Tilbehøret i dag er både fargerikt og smakfullt, da vi skal koke bulgur med tomatpuré blandet med sitronsaft. Vi serverer köfter med en frisk salat med tomat og agurk, og en kremet ostedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvitløk
4 g
Panamat
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
½ boks
Tomatpure
1 stk
Sitron
250 g
Kjøttdeig
Ikke inkludert i matkassen din
2.5 dl
Vann (steg 1)
1 ts
Sukker (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte
Varm opp en skvett olivenolje i en kjele på middels varme.
Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], kyllingbuljong, sukker [1 ts | 2 ts], vann [2,5 dl | 5 dl] og bulgur. Kok opp, senk varmen litt og la småkoke i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], panko [½ pakke, 2P], salt [½ ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.
Form farsen til 3 stk. köfter per person (ca. 6 cm lang og 2,5 cm tykk).
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Skjær sitron i båter.
Press sitronsaft [1 ss | 2 ss] i en skål. Tilsett yoghurt og smuldret gresk salatost. Bruk en gaffel til å mose salatosten. Tilsett vann [1 ss | 2 ss] og visp i 2 min.
Når bulgur er ferdig, smak til med en skvett sitronsaft og salt [¼ ts | ½ ts].
Skjær tomat i 2 cm båter.
Skjær agurk i tynne skiver.
Bland agurk og tomat i en skål. Krydre med en klype salt, drypp over en skvett olivenolje og bland godt.
Anrett tomatbulgur, köfter og tomatsalat i dype tallerkener.
Topp med en klatt ostedressing.