Skap god stemning i heimen med denne nydelige fiskeretten! Vi lager hyse stekt i en utsøkt og kremet sitron- og estragonsaus. Tilbehøret består av et fargerikt sortiment av ovnsbakte grønnsaker – potetbåter, gulrotstaver og reddiker – pyntet med frisk bladpersille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Estragon
½ stk
Sjalottløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
75 g
Reddiker
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 stk
Gulrot
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm båter.
Overfør til den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje.
Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre og lett brunet.
I mellomtiden, skjær sitron i båter.
Plukk og finhakk estragonblader.
Bland estragon, matfløte, grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft, vann, salt og en klype pepper i en liten skål.
Finhakk sjalottløk.
Skjær gulrot (uskrelt) i to og skjær i 1 cm staver.
Skjær ender av reddiker og del i to.
Grovhakk persille.
Når potetene har 15 min igjen, legg gulrot og reddiker på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak ut tiden.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre hver side med en klype salt og pepper. Stek i 2-3 min på en side.
Snu fisk og tilsett smør og sjalottløk. Stek videre i 1 min.
Senk varmen til middels og hell i estragonsaus. Kok i 2-3 min, eller til fisken er gjennomstekt og sausen varm.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.
Anrett potetbåter, ovnsbakte grønnsaker og fisk på tallerkener.
Hell saus over fisken og pynt grønnsaker med persille.