
I dag frister vi med en smakfull rett som passer perfekt til både gjester og til familien. Vi skal nemlig lage en herlig mør ytrefilet av storfe som vi steker til perfeksjon. Festlig tilbehør i dag er ovnsbakte potetbåter med ost, en sprø rødbetesalat med kjørvel og pinjekjerner, og en fantastisk rødvinssaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
500 g
Poteter
3 stk
Rødbete
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Kjørvel
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
4 ml
Trøffelolje
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm båter. Skjær rødbete (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir og rødbeter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Bak i ovnen i 20-25 min.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 3-4 min. Sett til side i en skål. Finhakk eller press hvitløk. Skjær stilk av kjørvel.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk biff inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du ønsker den mer stekt.

Når grønnsakene har 5 min igjen, strø finrevet ost over potetene og bak til osten er gyllen. Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen med kraft fra kjøttet og varm opp på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett en skvett vann og skrap opp eventuelle rester fra pannen. Tilsett rødvinssaus, kraft fra kjøttet, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. La småkoke under omrøring i 2-3 min. TIPS: Tilsett mer vann om sausen er for tykk.

Bland ovnsbakte rødbeter, kjørvel, olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt og pepper forsiktig sammen i en skål. Skjær biff i skiver.

Anrett biff, ovnsbakte poteter og rødbetesalat på tallerkener. Strø pinjekjerner over salaten. Hell rødvinssaus over kjøttet.

