Skip to main content
Pannestekt biff og rødvinssaus
Pannestekt biff og rødvinssaus

Pannestekt biff og rødvinssaus

with cheesy potatoes and truffle mayo

I dag frister vi med en smakfull rett som passer perfekt til både gjester og til familien. Vi skal nemlig lage en herlig mør ytrefilet av storfe som vi steker til perfeksjon. Festlig tilbehør i dag er ovnsbakte potetbåter med ost, en sprø rødbetesalat med kjørvel og pinjekjerner, og en fantastisk rødvinssaus.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

3 stk

Rødbete

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nøtter, Bygg, Havre)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Kjørvel

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

4 ml

Trøffelolje

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier780 kcal
Energi (kj)3262 kj
Fett37.2 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater66.2 g
Sukker20.9 g
Fiber7.6 g
Protein46.6 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm båter. Skjær rødbete (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir og rødbeter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Bak i ovnen i 20-25 min.

Forbered råvarer
2

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 3-4 min. Sett til side i en skål. Finhakk eller press hvitløk. Skjær stilk av kjørvel.

Stek biff
3

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk biff inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du ønsker den mer stekt.

Lag saus
4

Når grønnsakene har 5 min igjen, strø finrevet ost over potetene og bak til osten er gyllen. Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen med kraft fra kjøttet og varm opp på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett en skvett vann og skrap opp eventuelle rester fra pannen. Tilsett rødvinssaus, kraft fra kjøttet, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. La småkoke under omrøring i 2-3 min. TIPS: Tilsett mer vann om sausen er for tykk.

Lag rødbetesalat
5

Bland ovnsbakte rødbeter, kjørvel, olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt og pepper forsiktig sammen i en skål. Skjær biff i skiver.

Server
6

Anrett biff, ovnsbakte poteter og rødbetesalat på tallerkener. Strø pinjekjerner over salaten. Hell rødvinssaus over kjøttet.