Skip to main content
Sommerens grillede biff og estragonaioli
Sommerens grillede biff og estragonaioli

Sommerens grillede biff og estragonaioli

med rosmarinfries og grønne bønner

La oss friste med en luksusrett som egner seg like godt til hverdags som til fest. Stek biffen slik du liker den, og server den med fargerike, rosmarinvendte rotfruktfries, hvitløksstekte grønne bønner og estragonaioli.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Senf
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sjalottløk

500 g

Poteter

300 g

Storfe mørbrad

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

1 stk

Estragon

150 g

Grønne bønner

80 g

Aioli

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til grønnsaker

Næringsinnhold

Kalorier633 kcal
Energi (kj)2650 kj
Fett29.6 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater52.8 g
Sukker6.4 g
Fiber5.7 g
Protein40.7 g

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Forvarm grillen til høy varme.

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. 

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Grovhakk rosmarin.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered råvarer
2

Finhakk estragon og sjalottløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær endene av grønne bønner.

Lag estragonaioli
3

Bland aioli, estragon og sjalottløk i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.

Grill kjøtt
4

Når det gjenstår 10 min av rotfruktenes steketid, grill kjøtt i 2-3 på hver side.

Stek bønner
5

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner krydret med salt og en klype pepper i 2 min.

Tilsett hvitløk og stek videre i 1 min.

Server
6

Skjær biff i skiver og anrett på tallerekener med rosmarinfries og hvitløksbønner.

Topp med estragonaioli og nyt i solen.