Ukens fiskemiddag er alt annet enn kjedelig! Vi panerer sei i aiolidressing og panko, og baker den sprø og gyllen. Tilbehøret i dag er smakfull hvitløksris, stekt brokkoli, gulrot og vårløk, hjemmesyltet agurk og svart sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
1 stk
Agurk
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ ss
Ketchup (steg 4)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Vann* (steg 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. Vend inn agurk og sett til side.
Hell ut væske rett før servering.
Skjær brokkoli med stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til mørt.
Skjær fisk i 3 cm strimler på et eget skjærebrett.
Bland aioli, ketchup [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål.
Vend inn fisk. Tilsett panko og bland til fiskebitene er jevnt dekket.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med ovnsbakte grønnsaker, fisk og syltet agurk.
Drypp over svart sesammajones.