Ukens fiskemiddag er alt annet enn kjedelig! Vi panerer sei i aiolidressing og panko, og baker den sprø og gyllen. Tilbehøret i dag er smakfull hvitløksris, stekt brokkoli, gulrot og vårløk, hjemmesyltet agurk og svart sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
1 stk
Agurk
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ ss
Ketchup (steg 3)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft).
Finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i ca. 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10-15 min, til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke løft lokket, risen skal dampes.
Skjær agurk i tynne skiver.
Bland agurk, hvitvinseddik og sukker [1 ts | 1 ts] i en skål. Sett til side. Hell av væsken før servering.
Skjær sei i 3 cm tykke biter.
Bland aioli og ketchup [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Bland fisk med aiolidressingen. Bland deretter jevnt inn panko.
Fordel fiskebiter på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko. Drypp over en skvett olivenolje. Bak i ovnen i 12-15 min, til bitene er sprø og gjennomstekte.
Skjær brokkoli med stilk i små biter.
Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkoli (og stilk) og gulrot i 5-6 min. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann til pannen for å steke grønnsakene raskere.
Press væsken av agurk.
Anrett hvitløksris, grønnsaker, fisk og syltet agurk i dype tallerkner.
Drypp over svart sesammajones.