topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert sei

Pankopanert sei

med hvitløksris og stekte grønnsaker

Ukens fiskemiddag er alt annet enn kjedelig! Vi panerer sei i aiolidressing og panko, og baker den sprø og gyllen. Tilbehøret i dag er smakfull hvitløksris, stekt brokkoli, gulrot og vårløk, hjemmesyltet agurk og svart sesammajones.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Fisk
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

1 stk

Agurk

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Ketchup (steg 3)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier845 kcal
Energi (kj)3534 kj
Fett35.3 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater91.6 g
Sukker12.8 g
Protein35.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft).

Finhakk hvitløk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i ca. 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10-15 min, til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke løft lokket, risen skal dampes. 

2

Skjær agurk i tynne skiver.

Bland agurk, hvitvinseddik og sukker [1 ts | 1 ts] i en skål. Sett til side. Hell av væsken før servering.

Bak fisk
3

Skjær sei i 3 cm tykke biter.

Bland aioli og ketchup [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Bland fisk med aiolidressingen. Bland deretter jevnt inn panko.

Fordel fiskebiter på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko. Drypp over en skvett olivenolje. Bak i ovnen i 12-15 min, til bitene er sprø og gjennomstekte.

Forbered råvarer
4

Skjær brokkoli med stilk i små biter.

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner.

Stek grønnsaker
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli (og stilk) og gulrot i 5-6 min. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann til pannen for å steke grønnsakene raskere.

Server
6

Press væsken av agurk.

Anrett hvitløksris, grønnsaker, fisk og syltet agurk i dype tallerkner.

Drypp over svart sesammajones.