Pankopanert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert kylling

Pankopanert kylling

med rosmarinkrydrede fries og coleslaw

På dagens meny kan vi friste med en klassiker som hele familien kommer til å elske. Gled dere til å nyte smaker av sprøpanert kylling, deilige rosmarinfries og en frisk og herlig coleslaw med sennep.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Melk
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

4 g

Panamat

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

½ stk

Rosmarin

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier728 kcal
Energi (kj)3047 kj
Fett23.5 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater79.9 g
Sukker8.6 g
Protein50 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter i 1 cm tykke staver.

Plukk og finhakk rosmarinblader.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin og en klype salt og pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Paner kylling
2

Skjær kyllngbryst i 3 deler på et eget skjærebrett.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og Panamat i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2-3 ss melk.

Stek kylling
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om nødvendig.

Bland dressing
4

Bland rømme, aioli, grov sennep og en klype salt og pepper i en skål.

Bland coleslaw
5

Bland strimlet salat og dressing i en skål.

Server
6

Anrett panert kylling, rosmarinfries og coleslaw på tallerkener.