På dagens meny kan vi friste med en klassiker som hele familien kommer til å elske. Gled dere til å nyte smaker av sprøpanert kylling, deilige rosmarinfries og en frisk og herlig coleslaw med sennep.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
4 g
Panamat
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
½ stk
Rosmarin
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter i 1 cm tykke staver.
Plukk og finhakk rosmarinblader.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin og en klype salt og pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Skjær kyllngbryst i 3 deler på et eget skjærebrett.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Panamat i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.
TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2-3 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om nødvendig.
Bland rømme, aioli, grov sennep og en klype salt og pepper i en skål.
Bland strimlet salat og dressing i en skål.
Anrett panert kylling, rosmarinfries og coleslaw på tallerkener.