Pankopanert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert kylling

Pankopanert kylling

med rosmarinkrydrede fries og coleslaw

På dagens meny kan vi friste med en klassiker som hele familien kommer til å elske. Gled dere til å nyte smaker av sprøpanert kylling, deilige rosmarinfries og en frisk og herlig coleslaw med sennep.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Senf
Gluten
Hvede
Egg
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12 g

Grov sennep

4 g

Panamat

300 g

Kyllingbryst

50 g

Panko paneringsmel

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

40 g

Aioli

½ stk

Rosmarin

500 g

Poteter

75 ml

Rømme

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier794 kcal
Energi (kj)3321 kj
Fett30.8 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater79.9 g
Sukker8.6 g
Fiber8.6 g
Protein50 g
Kolesterol0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter i 1 cm tykke staver.

Plukk og finhakk rosmarinblader [1/2 stilk, 2P].

Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 stk, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin og en klype salt og pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Paner kylling
2

Skjær kyllngbryst i 3 deler på et eget skjærebrett.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko og Panamat i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2-3 ss melk.

Stek kylling
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om nødvendig.

Bland dressing
4

Bland rømme, aioli, grov sennep og en klype salt og pepper i en skål.

Bland coleslaw
5

Bland strimlet salat og dressing i en skål.

Server
6

Anrett panert kylling, rosmarinfries og coleslaw på tallerkener.