Denne panerte hysa er en mild og god fiskerett som ikke tar all verdens med tid å lage. Som tilbehør kan vi friste med ovnsbakte potetbåter samt en frisk salat med pære og kålrabi. Fisken toppes med en tartarsaus med estragon og en skvett sitron, som er prikken over i-en i denne retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
½ stk
Sjalottløk
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
500 g
Poteter
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Estragon
½ stk
Kålrabi, hvit
1 stk
Salat
½ stk
Pære
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Sukker til sylting
¼ ss
Olje til salat
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Overfør poteter til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mør.
TIPS: Bruk to stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk.
Skjær sitron i båter.
Plukk og finhakk estragon.
Bland sjalottløk, salt, sukker og en skvett sitronsaft i en liten skål. Sett til side.
Rett før servering, tilsett estragon og majones. Bland godt.
Grovhakk salat.
Del kålrabi i to, skrell og skjær i 1/2 cm tynne staver.
Del pære i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Bland salat, kålrabi, pære og en klype salt og pepper i en skål.
Tilsett olivenolje og en skvett sitronsaft rett før servering, og bland godt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en annen dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Vend fisk først i mel, så i egg og til slutt i panko. Sett til side på et fat.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Når potetene har 10 min igjen i ovnen, dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, salat og potetbåter på tallerkener.
Server tartarsaus i en liten skål ved siden av og drypp over.